Prof. Bach. i Fysioterapi, Hestefysioterapeut Rikke Riis Tlf: 6177 4769 Hverdage ml. 8-16 rikke@equifysio.dk

 


 

Profil

Visionen for Equifysio er at optimere equipagens interaktion, så vejen til succes bliver kortere. Equifysio tilbyder equipagen at få rettet op på skævheder og reduceret smerter før, under eller efter træning, hvilket på sigt er præstationsfremmende for funktionaliteten imellem hest og rytter.

Smerter, ledlåsninger, muskelspændinger, arvæv, gamle og nye skader hos hest og rytter blokerer for bevægelse, smidighed og udvikling af ny muskulatur. Endvidere forårsager smerter ofte et kompensatorisk bevægelsesmønster samt ubalance i nervesystemet, hvilket starter en ond smertecirkel.


Målet er at bryde den onde cirkel ved at udøve manuel fysioterapi og instruere i korrekt træning. Kontinuerlig træning i det rette tempo, hvor vævet kan følge med vil forebygge skader og atletens holdbarhed forlænges.

Mit arbejdsområde er at analysere på bevægeapparatets biomekanik og fremme et sundt bevægemønster, forebygge og behandle skader med fysioterapi – samt afhjælpe muskuloskeletale problemer med korrekt træningsterapi. Jeg varetager endvidere genoptræning efter traume eller skade af både hest og rytter.

 

Jeg er uddannet dyrlægeeksamineret hestefysioterapeut i 2011 hos Danske Hestefysioterapeuter. Derudover er jeg uddannet professions bachelor i fysioterapi fra Århus Fysioterapeutskole 2009. Jeg har tidligere fungeret som privat praktiserende fysioterapeut hos henholdsvis Fysiocenter Århus N og hos Galten Fysioterapi og Træning. Derudover er jeg uddannet Stott®-pilates instruktør.

Baggrunden for fysioterapi tager udgangspunkt i evidensbaseret viden og forskning. Jeg sørger løbende for at holde mig opdateret indenfor nyeste viden ved at deltage i kurser og kongresser både i Danmark og England.
På konkurrencebanen deltager jeg oftest i dressur, men springer i det daglige for variationens og spændingens skyld!

Jeg har beskæftiget mig med heste og ridning, siden jeg var barn og har altid haft stor interesse i menneskets og dyrets psykologi & fysiologi. På henholdsvis Favrskov Rideklub og på Årslevgården har jeg i en årrække fungeret som rideinstruktør for børn & unge.

Jeg har redet mange ungheste for forskellige avlere og i en kort periode trænede jeg hingstene på Højagergaard. Jeg har været ansat af to beridere, hvor jeg hjalp til med træning og vedligehold af salgs- og konkurrenceheste.

 


 

Prof. Bach. i Fysioterapi
Hestefysioterapeut Rikke Riis

Nordrevej 45

8471 Sabro

Tlf: 6177 4769 (hverdage ml. 8-16)

rikke@equifysio.dk

CVR: 32573517